Restaumatic Arrow icon Ellipsis Menu icon Cart icon Wallet icon Separator dashed line Przejdź do głównej zawartości
Ale Sushi
  • Start
    • Strona główna
    • O nas
    • Opinie
  • Menu
  • Promocje
  • Dostawa
  • Galeria
  • Kontakt
  • Start
    • Strona główna
    • O nas
    • Opinie
  • Menu
  • Promocje
  • Dostawa
  • Galeria
  • Kontakt
  • Nowości
  • Sety
  • Przystawki
  • Futomaki 5 szt.
  • Nigiri Sushi 3 szt.
  • hosomaki
  • Gumkan 2 szt.
  • Uramak 5 szt.
  • Sashimi
  • Specjal Sushi5 szt.
  • Dodatki

Menu

  • Nowości
  • Sety
  • Przystawki
  • Futomaki 5 szt.
  • Nigiri Sushi 3 szt.
  • hosomaki
  • Gumkan 2 szt.
  • Uramak 5 szt.
  • Sashimi
  • Specjal Sushi5 szt.
  • Dodatki

Nowości

Nowości

  • set IX  80 szt !!!

    set IX 80 szt !!!

    Uramak kani 10 szt
    Hosomak ogórek 10 szt
    Hosomak Łosoś 10 szt
    Hosomak Kmapyo 10 szt
    Hosomak krewetka 10 szt
    Hosomak oshinko 10 szt
    Hosomak paluszek krabowy 10 szt
    Hosomak Kalmar 10 szt

Sety

Sety

  • Set I 20 szt

    Set I 20 szt

    Philadelphia 5 szt
    Futomak Maślana cała rolka w Tempurze 5 szt
    Hosomak Surrimi 10 szt
  • Set III 53 szt

    Set III 53 szt

    Philadelphia 10 szt
    Sake 5 szt
    Futomak Maślana Całarolka w Tempurze 10
    Uramak Maguro 5 szt
    Hosomak salmon 10 szt
    Hosomak oshinko 10 szt
    Nigiri krewetka 3 szt
  • Set II 40 szt

    Set II 40 szt

    Philadelphia 5 szt
    Sake 5 szt
    Futomak Maślana cała rolka w Tempurze 5 szt
    Uramak Surrimi 5 szt
    Hosomak Salmon 10 szt
    Hosomak Oshinko 10 szt
  • Set IV 75szt

    Set IV 75szt

    Philadelphia 10
    Sake 10
    Futomak Maślana Całarolka w Tempurze 10
    Uramak Maguro 10
    Uramak Kani 5
    Hosomak kappa 10
    Hosomak Salmon 10
    Hosomak Oshinko 10
  • Set V 20 szt

    Set V 20 szt

    Futomak sałatka z paluszka krabowego5 szt
    Futomak Kalmar 5 szt
    Hosomka kappa (zielony Ogórek)10szt
  • Set VI 40 szt

    Set VI 40 szt

    Futomak sałatka z paluszka krabowego 5szt
    Futomak ryba Maślana w tempurze 5 szt
    Futomak Kalmar 5szt
    Hosomak Kappa (zielony Ogórek ) 10 szt
    Hosomak Oshinko 10 szt
    Uramak Kani (paluszek krabowy,serek,ogorek, oshinko) 5 szt
  • Set X 40 szt

    Set X 40 szt

    Futomak pasta Łosoś 5 szt
    Futomak z Łososiem w tempurze 10 szt
    Uramak z paluszkiem krabowym 5 szt
    Hosomak ogórek 10 szt
    Hosomak Oshinko 10 szt

Przystawki

Przystawki

  • Tatar Salmon

    Tatar Salmon

    łosoś,avocado,masago
  • Sałatka Goma Wakame

    Sałatka Goma Wakame

    Sałatka goma wakame w zaprawie sezamowej
  • Krewetka w Tempurze

    Krewetka w Tempurze

    3 szt. 18 zł , 5 szt. 33 zł
  • Panierowane Kalmary 150 g

    Panierowane Kalmary 150 g

Futomaki 5 szt.

Futomaki 5 szt.

Futomaki  5 szt.
Jedną z odmian zawijanych w algi sushi jest futomaki (jap. Futo – gruby, tłusty). Jak sama nazwa wskazuje, to grubsza 4-6-centymetrowa wersja hoso-maki. Często futo-maki podaje się w dekoracyjnej formie z wystającymi kawałkami ogórka lub sałaty. Tworzą one zieloną, ozdobną koronę, która nadaje potrawie wyjątkowo atrakcyjny charakter.

U nas Futomaki podawane są w ilości 5 szt.
  • Futomaki Salmon

    Futomaki Salmon

    łosoś, majonez, warzywa
  • Futomaki Classic

    Futomaki Classic

    paluszek krabowy, serek, warzywa
  • Futomaki Philadelphia

    Futomaki Philadelphia

    łosoś, serek,mango, warzywa
  • Futomaki Wegetarian

    Futomaki Wegetarian

    avocado, papryka, mango, oshinko,tamago
  • Futomaki Maślana

    Futomaki Maślana

    Cała rolka w tempurze ryba maślana ,chili majo, warzywa
  • Futomaki Krewetka

    Futomaki Krewetka

    krewetka, chili majo, warzywa
  • Futomaki Kalmar

    Futomaki Kalmar

    krazki kalmara , ogorek, oshinko, limemayo
  • Futomaki sałatka z paluszka krabowego

    Futomaki sałatka z paluszka krabowego

Nigiri Sushi 3 szt.

Nigiri Sushi 3 szt.

Nigiri Sushi  3 szt.
To jedna z najbardziej podstawowych i najprostszych odmian sushi. Nazwa potrawy pochodzi od japońskiego czasownika nigiri, co znaczy ugniatać. Z doprawionego octem, kleistego ryżu ugniata się niewielkie, wydłużonej kulki, na których układane są kawałki ryby, owoców morza lub tamagoyaki – japońskiego omleta. Ich smak wzmacnia i podkreśla dodawany do nigiri ostry chrzan wasabi.
  • Nigiri Salmon

    Nigiri Salmon

    nigiri sushi z łososiem
  • Nigiri Ebi

    Nigiri Ebi

    Krewetka Ebi
  • Sos teryiaki

    Sos teryiaki

hosomaki

hosomaki

hosomaki
Maki ze swoją charakterystyczną czarną obwódką odpowiada chyba najbardziej powszechnym wyobrażeniom o japońskim sushi. Podobnie, jak w przypadku nigiri, jego nazwa nawiązuje do sposobu przygotowywania potrawy. Maki czyli sushi zawijane, to nic innego, jak nigiri owinięte prasowanymi algami morskimi nori. Ryżowe wałeczki formowane są przy pomocy bambusowej maty, a następnie krojone na kawałki. W podstawowej wersji – hoso-maki, czyli cienkie maki – plasterki sushi mają ok. 2-3 cm grubości. W środku znaleźć można zarówno owoce morza, jak i warzywa, takie jak karczoch, awokado, ogórek czy pędy bambusa.
  • Hosomaki Salmon – (łośoś)

    Hosomaki Salmon – (łośoś)

  • Hosomaki Surrimi – (paluszek krabowy)

    Hosomaki Surrimi – (paluszek krabowy)

  • Hosomaki Oshinko -(Rzepa)

    Hosomaki Oshinko -(Rzepa)

  • Hosomaki Kampyo – (tykwa)

    Hosomaki Kampyo – (tykwa)

  • Hosomaki Avocado – (Avocado)

    Hosomaki Avocado – (Avocado)

  • Hosomaki Kappa – (ogórek)

    Hosomaki Kappa – (ogórek)

  • Hosomaki Krewetka – (krewetka)

    Hosomaki Krewetka – (krewetka)

  • Hosomaki Kalmar

    Hosomaki Kalmar

Gumkan 2 szt.

Gumkan 2 szt.

Gumkan 
2 szt.
Gunkan Maki, które swoim kształtem mają przypominać niewielkie łódki, to uproszczona wersja typowych maki. Nie są jednak wycinane ze starannie przygotowanych rolek, ale formowane, pojedynczo z doprawionego octem ryżu. Niewielkie, wydłużone kuleczki owija się następnie odpowiednio przyciętym płatem nori. Czarna otoczka powinna wystawać nieco ponad poziom ryżu, by zabezpieczać ułożone na nim dodatki – typowe dla innych rodzajów sushi.
  • Gumkan Surrimi

    Gumkan Surrimi

    posiekany paluszek krabowy,warzywa,pikantny majonez
  • Gumkan Masago – Kawior
    Chwilowo niedostępne

    Gumkan Masago – Kawior

  • Gumkan Salmon

    Gumkan Salmon

    tatar z łososia , kawior

Uramak 5 szt.

Uramak 5 szt.

Uramak
5 szt.
Kolejna z wariacji na temat wodorostowych zawijańców to ura-maki, czyli maki odwrócone. Od pierwotnej wersji różni się kolejnością układania warstw. Na bambusowej macie najpierw układany jest klejący ryż, a dopiero potem prasowane nori i reszta dodatków. Jedynymi składnikami wyróżniającymi ura-maki na tle innych rodzajów sushi są sezam, którym obtaczane są gotowe rolki oraz kawior, dzięki którym danie przyjemnie chrupie w ustach.
  • Uramak Salmon

    Uramak Salmon

    łosoś, warzywa, masago, paluszek krabowy, serek
  • Uramak Maślana

    Uramak Maślana

    Grilowana ryba maślana,warzywa, sezam
  • Uramak Krewetka

    Uramak Krewetka

    Krewetka gotowana, warzywa, majonez, paluszek krabowy, serek
  • Uramak Kani

    Uramak Kani

    paluszek krabowy, warzywa, sezam

Sashimi

Sashimi

Sashimi
Japoński sposób serwowania surowego mięsa głównie ryb i owoców morza[1], ale także wołowiny i koniny (basashi). Składniki krojone są, najczęściej, w kostkę lub płatki i podawane z dodatkiem przypraw.
  • Sashimi Salmon - Łosoś

    Sashimi Salmon - Łosoś

Specjal Sushi5 szt.

Specjal Sushi5 szt.

Specjal to osobna karta w naszym menu w której zawarte są najbardziej wykwintne i wyszukane w smaku sushi
  • Uramaki Tori Tempura

    Uramaki Tori Tempura

    panierowany kurczak, warzywa, majonez oraz sezam
  • Dragon roll

    Dragon roll

    uramaki z paluszkiem krabowym,warzywa owinięte łososiem/ tuńczykiem
  • Uramaki Krewetka Tempura

    Uramaki Krewetka Tempura

    Krewetka w tempurze, warzywa

Dodatki

Dodatki

  • Sos teryiaki

    Sos teryiaki

  • Sos chili mayo

    Sos chili mayo

  • Sos Tonkatsu

    Sos Tonkatsu

  • Sos mango

    Sos mango

  • Sezam

    Sezam

  • Serek Philadelphia

    Serek Philadelphia

  • Wasabi

    Wasabi

  • Limemayo

    Limemayo

  • Ale Sushi
    41-500 Chorzów
    ul. Hajducka 51
    Tel: 575 077 790

  • NOWOŚĆ! gotówka, karta lub przelew

    Zamów online

Regulaminy | Polityka prywatności | Ustawienia ciasteczek | Zgody marketingowe | Panel Restauratora

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

NOWOŚĆ!
Do prawidłowego działania strony wymagane są sessionStorage oraz localStorage. Czy korzystasz z trybu przeglądania prywatnego?
Korzystasz z przestarzałej przeglądarki. Prosimy zaktualizować przeglądarkę w celu bezproblemowego korzystania ze strony.

Oznaczenia alergenów

  1. Gluten
  2. Skorupiaki
  3. Jaja
  4. Ryby
  5. Orzeszki ziemne
  6. Soja
  7. Mleko
  8. Orzechy
  9. Seler
  10. Gorczyca
  11. Sezam
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Ok

NOWOŚĆ!

Już teraz zamów online!
Łatwo i szybko bez konieczności rejestracji.
OK!